De vraag naar betaalbare woningen rijst de pan uit. Tegelijkertijd heb je te maken met hoge duurzaamheidseisen, torenhoge energiekosten en een reputatie die je hebt hoog te houden. Dat zijn nog maar een paar van de uitdagingen waar je als woningcorporatie mee te maken hebt. Dan hebben we het nog niet gehad over de steeds complexer wordende wet- en regelgeving. Het gevolg: een eigen woning lijkt onbereikbaar voor veel Nederlanders. Wij geven je vijf redenen waarom je als woningcorporatie moet kiezen voor Startblock.

1. Optimale benutting van de bouwgrond

Op de plek waar normaal zes rijwoningen staan, kunnen twaalf compacte StartBlock-woningen worden geplaatst. Onze Tree – de eengezinswoning – en onze Roots – ontwikkeld voor één- en tweepersoonshuishoudens – zijn op veel plekken in te passen in een blok van vier tot wel twintig woningen. Ze zijn perfect voor het realiseren van renderende woningen in het sociale segment.

2. Minder risico door duidelijkheid over de kosten

Wanneer je met Startblock ontwikkelt, weet je vooraf wat de stichtingskosten zijn. Zo heb je direct inzicht in de kosten en zijn je faalkosten nihil.

3. Supersnel een turn-key woning op transport, zonder bouwfinanciering

Bij ons komt de complete woning, inclusief badkamer, keuken en toilet, direct vanaf de lopende band. De Startblock-woningen worden in de fabriek gerealiseerd en vanaf de vrachtwagen zo op de locatie geplaatst. Hierdoor is de bouwsnelheid hoog en is er veel minder bouwfinanciering nodig. Door de korte bouwtijd op locatie is de overlast voor de omgeving beperkt en heeft de streep door de bouwvrijstelling weinig gevolgen. Zo plaatsten wij binnen één week maar liefst 28 starterswoningen in Warmenhuizen.

4. Flexibele schil

De complete gevelaankleding is flexibel, qua vormgeving en beeld. Er kan geschoven worden met de indeling van de ramen en de materialen zijn in overleg te bepalen. Zo is er altijd een passende oplossing te vinden voor welstand.

5. Houtbouw draagt bij aan de gezondheid van je bewoners

Houtbouw is beter voor ons klimaat, omdat het veel CO2 opslaat en stikstofarm bouwen stimuleert. Het draagt ook op positieve wijze bij aan de gezondheid van bewoners en bezoekers. Comfort speelt daarbij een grote rol, wat een combinatie is van factoren, zoals temperatuur, akoestiek, daglicht en verlichting, vochtigheidsgraad en de luchtkwaliteit binnenshuis en buitenshuis. In deze blog lees je meer over de voordelen van houtbouw.

Meer weten?

In een eerdere blog gaf Hidde Proost, commercieel directeur van Startblock, al meer voordelen van kwalitatief goede prefab-flexwoningen. Benieuwd wat onze circulaire, energiezuinige en razendsnel gebouwde woningen voor jouw woningcorporatie kan betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Geef ons een belletje op 0527 308 100 of mail naar info@startblock.nl. We leren je graag kennen!