Onze uitdaging

Oplossing voor

het woningtekort

Lees verder

Het woningtekort

We hebben in Nederland een groot tekort aan (betaalbare) woningen. De wachtlijsten voor huurwoningen lijken eindeloos en een huis kopen is voor veel mensen niet te doen. Daarnaast zijn er statushouders zonder huis en een groot aantal Oekraïense vluchtelingen. Volgens onderzoeksbureau ABF Research bedraagt het tekort maar liefst 300.000 woningen. 

 

Oorzaken woningtekort in een notendop

  • Er zijn de afgelopen jaren veel te weinig woningen gebouwd. Dit probleem heeft meerdere oorzaken; denk aan de invoering van de verhuurdersheffing, de naweeën van de crisis en strengere regelgeving op het gebied van PFAS en stikstof.
  • We zijn anders gaan leven: de huishoudens zijn zwaar verdund, oftewel we wonen met minder mensen in 1 huis. Dit komt onder andere door een groeiend aantal alleenstaanden.
  • Lage hypotheekrente: de historische lage hypotheek rente heeft een oplaaiend effect op de prijzen van woningen en dit maakt koopwoningen voor veel starters onbereikbaar.

 

Oplossing woningtekort

Als Startblock willen wij een bijdrage leveren aan het oplossen van het tekort aan betaalbare woningen. Dit doen we met complete, duurzame én betaalbare woningen, passend binnen het bouwbesluit. Dankzij het volledig ‘in-house’ bouwen van een compacte, houten woning kunnen we snel schakelen, stikstofuitstoot beperken en in hoge mate circulair bouwen. Zo bieden we in samenwerking met projectontwikkelaars, gemeentes, corporaties én investeerders zoveel mogelijk starters de kans bieden op een eigen (t)huis. 

Lees meer over stikstof

 

 

”Op de plek van zes rijwoningen, kunnen twaalf Startblock woningen staan”
Blijf op de hoogte
van onze duurzame ontwikkelingen

Wil je meer weten over Startblock en op de hoogte blijven van ons werk? Laat dan je mailadres achter zodat we je interessante verhalen kunnen sturen.

  • Optimaal woongenot
  • Hoge mate van circulariteit
  • Onderhoudsarm
  • Beperkte CO₂ uitstoot
Hulplijnen