Circulariteit

Circulair

bouwen

Lees verder
Startblock

Circulariteit

Nieuwe producten aanschaffen, gebruiken en weggooien. Het heeft een enorme impact op de aarde. Willen we nog lang gebruik maken van de aarde, dan zullen we de wegwerp en vervang cultuur voor het grootste deel vaarwel moeten zeggen. Producten die we gebruiken, moeten demontabel zijn en geschikt zijn voor hergebruik. Circulariteit gaat uit van een wereld zonder afval en daar moeten we met elkaar voor zorgen!

 

PEFC- gecertificeerd CLT hout

Startblock staat voorop in de ontwikkeling van de bouw van circulaire woningen. De woningen van Startblock bestaan voor 80% uit PEFC-gecertificeerd CLT hout, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. De woningen hebben een levensduur van circa 50 tot 100 jaar, hierna is het gebruikte hout oneindig herbruikbaar voor andere doeleinden. Dankzij de slimme bouw, is de demontage gemakkelijk te realiseren.

 

Toekomstbestendig leefklimaat

Het re- en upcyclen van de materialen maakt dat de footprint van de woningen ook zeer klein is. Het draagt hierdoor bij aan een toekomstbestendig (leef)klimaat op de korte én de lange termijn. De (houten)woning biedt veel wooncomfort en door het natuurlijke materiaal, een gezond leefklimaat. Door de hernieuwbaarheid van de gebruikte materialen behoudt de woning op de lange termijn zijn waarde. De innovatieve en duurzame methode van bouwen zorgt voor schaalbaarheid waardoor Startblock een bijdrage levert aan het oplossen aan het tekort aan woningen in Nederland.

Lees meer over onze uitdaging

”Onze woningen bestaan voor 80% uit PEFC-gecertificeerd CLT hout”
Blijf op de hoogte
van onze duurzame ontwikkelingen

Wil je meer weten over Startblock en op de hoogte blijven van ons werk? Laat dan je mailadres achter zodat we je interessante verhalen kunnen sturen.

  • Optimaal woongenot
  • Hoge mate van circulariteit
  • Onderhoudsarm
  • Beperkte CO₂ uitstoot
Hulplijnen