Woningcorporaties

Duurzaam

ontwikkelen

Lees verder

Woningcorporaties

Het aantal een- en tweepersoonshuishoudens in Nederland groeit nog steeds. Samen met het tekort aan woningen zorgt dit bij veel corporaties voor lange wachtlijsten. Het woningbezit uit de jaren ’50 en ’60 voldoet niet meer aan de huidige wensen en eisen en wordt door veel corporaties gerenoveerd, verduurzaamd of gesloopt. Consumenten met een beperkt budget zitten met de handen in het haar en als woningbouwvereniging wordt het behouden van de leefbaarheid in de wijken een steeds grotere uitdaging. Maar wat is nu de beste keuze voor de nabije toekomst?

 

Snelheid en minimale overlast

Onze woningen worden in de fabriek gebouwd en binnen een korte periode opgeleverd. Snel schakelen is geen probleem. De kant-en-klare woning wordt na de bouw in één dag op locatie geplaatst. Hierdoor is de overlast voor de omwonenden in de buurt beperkt gezien de korte periode van sloop en nieuwbouw. Benieuwd naar de voordelen voor sloop/nieuwbouw met Startblock? Bekijk dan onderstaande infographic.

Sloop/ nieuwbouw met Startblock 

 

Betaalbare woning

De bouwkosten zijn in een vroeg stadium helder. Door de lage aanschafwaarde is het behalen van rendement mogelijk. Waar nu zes woningen staan plaatsen wij twaalf keer de Startblock Roots. De woningen zijn zeer geschikt voor de verhuur en in onderhoudskosten minimaal.

 

Flexibel en passend in het bestemmingsplan

De drielaagse Startblock Roots sluit vaak aan op bestemmingsplannen die geschreven zijn voor eengezinswoningen. Daarnaast is de complete gevelaankleding qua vormgeving en beeld flexibel. Er kan geschoven worden met panelen en de keuze voor kleur en materiaal is in overleg te bepalen. Zo kun je gemakkelijk aansluiten op de welstandseisen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw corporatie? We komen graag met je in contact.

Contact

 

”Onze woningen bestaan voor 80% uit PEFC-gecertificeerd CLT hout”
Blijf op de hoogte
van onze duurzame ontwikkelingen

Wil je meer weten over Startblock en op de hoogte blijven van ons werk? Laat dan je mailadres achter zodat we je interessante verhalen kunnen sturen.

  • Optimaal woongenot
  • Hoge mate van circulariteit
  • Onderhoudsarm
  • Beperkte CO₂ uitstoot
Hulplijnen