Onze aanpak

Een complete woning

binnen één week

Lees verder

Onze aanpak

Startblock bouwt compacte, circulaire woningen met klasse. En dat binnen één week.

Door een hoge focus op de essentie van bouwen en wonen, realiseren we betaalbare en duurzame woningen. Volledig fabrieksmatig gebouwd van een circulaire CLT houten constructie, waarbij 80% van de gebruikte materialen oneindig in de keten hergebruikt kunnen worden.

 

Een turnkey woning op transport

Startblock maakt het mogelijk om tweemaal zoveel woningen op dezelfde oppervlakte te plaatsen, zonder in te boeten op woongenot. Het woonconcept met afmetingen staat vast, maar de gevel kan oneindig variëren waardoor de woning aansluit op de welstandseisen. De verblijfruimtes voldoen aan het bouwbesluit en geven de woning zijn typerende huiselijkheid. Na het assembleren van het casco, wordt de woning stap voor stap opgebouwd en volledig instap klaar ingericht langs de assemblagelijn. Dankzij ingenieuze én efficiënte innovaties ten opzichte van traditionele woningbouw, rolt er binnen één week een comfortabele woning uit de fabriek. De woningen worden per dieplader naar de woonlocatie gereden en daarop de fundering gehesen. Na aansluiting op de nutsvoorziening kan de turn-key woning opgeleverd én direct bewoond worden.

 

Fabrieksmatig bouwen en emissieloos assembleren

Door fabrieksmatig te bouwen en het vrijwel emissieloos assembleren van woningen wordt de stikstofuitstoot tot een minimum beperkt. Het duurzame, verwerkte hout slaat zelfs 14.319 kilo CO2 op. Dit is niet alleen gunstig voor het milieu maar draagt óók direct bij aan een gezonde leefomgeving. Het hout is PEFC- gecertificeerd en dus afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Voor ieder woonproject worden bomen teruggeplaatst wat de uitstoot nihil maakt. Wij denken na over onze toekomst én die van onze nakomelingen.

Voor het realiseren van een Startblockproject werken wij samen met projectontwikkelaars en woningcorporaties. Indirect ook met gemeentes (overheid) en particulieren via CPO’s.

Lees hier over onze uitdaging 

 

Tree-Nation

Bij Startblock vinden wij het belangrijk om iets terug te doen voor de natuur. Daarom is Startblock aangesloten bij Tree-Nation, een organisatie die burgers en bedrijven de mogelijkheid biedt om wereldwijd bomen te planten, ter compensatie van CO2-uitstoot. Het planten van bomen is bewezen één van de meest effectieve manieren om klimaatverandering tegen te gaan. Dankzij het initiatief van Tree-Nation en de projecten die zij doen, kunnen bossen hersteld worden, worden er banen gecreëerd en blijft de biodiversiteit van de bossen bewaard.

Sinds februari 2022 heeft Startblock ruim 342 ton aan CO₂ uitstoot gecompenseerd via Tree-Nation! Meer informatie over het Startblock-bos en over Tree-Nation vind je hier.

 

‘Plan een bezoek aan onze fabriek’
Blijf op de hoogte
van onze duurzame ontwikkelingen

Wil je meer weten over Startblock en op de hoogte blijven van ons werk? Laat dan je mailadres achter zodat we je interessante verhalen kunnen sturen.

  • Optimaal woongenot
  • Hoge mate van circulariteit
  • Onderhoudsarm
  • Beperkte CO₂ uitstoot
Hulplijnen