Onze uitdaging

Onze

Uitdaging

Lees verder
Startblock

Onze uitdaging

Woningtekort

De woningnood in Nederland is ontzettend hoog. De procedures voor woningbouw zijn ingewikkeld en het behoeft een lange wachttijd, waardoor het versnellen van de woningbouw lastig te realiseren is. Met onze fabrieksmatig gebouwde woningen helpen wij het woningtekort te verkleinen. Dankzij het volledig ‘in-house’ bouwen van een compacte, houten woning kunnen we snel schakelen en een deel van de procedures (bijvoorbeeld stikstof) beperken. De bouwroutine en het weersonafhankelijk bouwen, maken mede dat wij snel kunnen schakelen en kunnen inspelen op het woningprobleem in Nederland.

Lees meer over het woningtekort

 

Stikstofarm bouwen

De stikstofproblematiek heeft grote gevolgen voor de gehele (woning)bouw. Het traditioneel bouwen van woningen, kantoren en andere gebouwen stoot tijdelijk teveel stikstof uit. Startblock ontwikkelt een kant-en-klare woning binnen één week in de fabriek waardoor de stikstofuitstoot tot het minimum beperkt is.

Lees meer over stikstof

 

De circulaire oplossing

Nieuwe producten aanschaffen, gebruiken en weggooien. Het heeft een enorme impact op de aarde. Startblock staat voorop in de ontwikkeling van de bouw van circulaire woningen. Het re- en upcyclen van de materialen maakt dat de footprint van de woningen zeer klein is.

Lees meer over circulariteit

 

We staan met elkaar voor een grote uitdaging met betrekking tot de woningbouw. De grond is schaars, bouwen is duur en het milieu vraagt om duurzame materialen voor het behoud van onze leefomgeving. Startblock focust zich op de essentie van bouwen en wonen waarbij duurzaamheid en circulariteit speerpunten zijn. Iedere woningzoekende willen wij een woning bieden zonder de toekomst op welk vlak dan ook in de weg te zitten.

Lees meer over onze aanpak

 

”Een betaalbaar alternatief voor starters”
Blijf op de hoogte
van onze duurzame ontwikkelingen

Wil je meer weten over Startblock en op de hoogte blijven van ons werk? Laat dan je mailadres achter zodat we je interessante verhalen kunnen sturen.

  • Optimaal woongenot
  • Hoge mate van circulariteit
  • Onderhoudsarm
  • Beperkte CO₂ uitstoot
Hulplijnen