Overheden

Inspelen op het

woningtekort

Lees verder

Overheden

Het aantal een- en tweepersoonshuishoudens neemt ieder jaar toe, terwijl de bouw van nieuwe huizen achter blijft bij de vraag. Startblock biedt een oplossing om op een snelle manier betaalbare woningen te realiseren. Dit doen we samen met overheden, ontwikkelaars en corporaties.

 

Een kans op een eigen (t)huis

Het is voor (her)starters bijna onmogelijk geworden een woning te bemachtigen, mede door de stijgende prijzen in de verkoop en de vrije huur. Met Startblock kunt je met relatief lage kosten, op hoog tempo, in een beperkte ruimte én met het oog op de toekomst woningen realiseren. Een houten huis direct vanuit de fabriek. Een moderne, circulaire woning met drie etages en alle comfort.

 

Optimale benutting van de bouwgrond

Op de plek waar normaal zes rijwoningen staan, kunnen twaalf Startblock Roots woningen worden geplaatst. De compacte eengezinswoning woning heeft een footprint van slechts 20m² en is op veel plekken in te passen in een blok van 4 tot wel 20 woningen.

 

Lage C02 uitstoot

Een complete woning, inclusief badkamer, keuken en toilet vanaf de lopende band. De Startblock woningen worden in de fabriek gerealiseerd en vanaf de vrachtwagen direct op de locatie geplaatst. Hierdoor is de bouwsnelheid hoog en de overlast voor de omgeving beperkt. Door slim in te zetten op de (logistiek) bouwprocessen wordt de CO2–uitstoot tijdens de bouw van onze woningen verkleint.

 

Tijdelijkheid

De woningen komen als geheel vanuit de fabriek naar de bouwplaats. Dit maakt het ook mogelijk de woning(en) na 15 of zelfs 30 jaar te verplaatsen.

Heb je een locatie op het oog? Of ben je benieuwd wat Startblock voor jouw kan betekenen?

Neem contact op

”Een betaalbaar alternatief voor starters”
Blijf op de hoogte
van onze duurzame ontwikkelingen

Wil je meer weten over Startblock en op de hoogte blijven van ons werk? Laat dan je mailadres achter zodat we je interessante verhalen kunnen sturen.

  • Optimaal woongenot
  • Hoge mate van circulariteit
  • Onderhoudsarm
  • Beperkte CO₂ uitstoot
Hulplijnen