Als biobased woningfabrikant zijn wij groot fan van groene zeep. Niet alleen is het biologisch afbreekbaar, het is ook nog eens effectief en veelzijdig toepasbaar. Zelfs op houten oppervlakken!

Groene zeep, het biologisch afbreekbare schoonmaakmiddel

Groene zeep, zachte zeep, bruine zeep of goudzeep is bijna volledig biologisch afbreekbaar. Daarmee is het een milieuvriendelijk alternatief voor veel andere schoonmaakmiddelen. Dit maakt het een perfect middel voor het schoonmaken je interieur. Het laat niet alleen je huis shinen, het ruikt ook nog eens heerlijk. Wie zei er luchtverfrisser?

Effectieve en veelzijdige toepassing op houten oppervlakken

Een houten huis is goed voor zowel onze mentale als onze fysieke gezondheid. Dat hout wil je goed onderhouden. Groene zeep is de milieuvriendelijke oplossing voor elk interieur, maar het is ook nog eens effectief en veelzijdig toepasbaar op houten oppervlakken. Vlekken op wanden, plafonds of vloeren? Groene zeep to the rescue! Het is dan ook niet verwonderlijk dat wij Startblock groene zeep aanbevelen voor het schoonmaken van onze woningen.

Andere milieubewuste schoonmaaktips

  • Gebruik weinig – warm – water en zo min mogelijk schoonmaakmiddel.
  • Was af met de hand. Dat is milieuvriendelijker dan een vaatwasser gebruiken. Ook dan geldt: niet te veel water gebruiken.
  • Goed doseren kun je leren. Het is niet nodig om veel schoonmaakmiddel, veel wasmiddel of veel afwasmiddel te gebruiken. Probeer de aanbevolen hoeveelheid eens te halveren.
  • Hardnekkige kalkaanslag kun je goed verwijderen met schoonmaakazijn.
  • Keurmerken als het Europees Ecolabel garanderen dat ze het milieu zo weinig mogelijk belasten.

Geïnspireerd?

Wil je ook een bijdrage leveren aan een schoner milieu? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Startblock. Ontdek wat de circulaire en energiezuinige woningen van Startblock voor jouw project of woningcorporatie kunnen betekenen. Kijk voor meer inspiratie op onze website. Lees bijvoorbeeld onze blog over ploggen, de nieuwste fitness- en milieutrend, of lees onze blog over hoe je je ecologische voetafdruk verkleint met een fabriekswoning.