“Ik wil graag anders en vooral slimmer bouwen en bij Wooncompas vonden ze dat een goed idee!”

Waar het een paar jaar geleden normaal was om minder woningen te bouwen bij sloop (verdunning), is dat nu niet meer bespreekbaar. Zo ook bij het project aan de Stadhouderslaan in Ridderkerk. In eerste instantie zouden hier 40 portiekwoningen gesloopt worden en 15 eengezinswoningen teruggeplaatst worden. Maar daar moesten we echt een andere oplossing voor bedenken.

De Startblock woning is een product dat perfect past op de Stadhouderslaan.

Na een kennismaking met Startblock realiseerden wij ons dat de footprint van 32 woningen precies past binnen de contour van het bestemmingsplan van 40 oude portiekwoningen. De (letterlijke) kleine footprint van 2 woningen (rug-aan-rug) is 5 bij 10 meter. Deze beperkte footprint kan geen enkele andere grondgebonden woning in CLT bieden. Mede hierdoor was alleen een omgevingsvergunning nodig, waardoor we dit project inclusief bouwen in 6 maanden konden realiseren!

Het afwerkingsniveau van de woningen hebben zowel de verwachtingen van de huurder als van ons als woningcorporatie overtroffen. Dit maakt, samen met een hele mooie prijs/kwaliteit verhouding dat ik iedereen Startblock ten zeerste aanraad om woningen te realiseren.

Bij Wooncompas kozen ze voor het de Startblock Roots platmodel. Benieuwd naar het project in Ridderkerk? Ga naar de projectpagina!