Bij Startblock vergelijken we onszelf weleens gekscherend met een kastenassemblagefabriek. We bouwen geen huizen, maar assembleren ze: een Roots, een Tree of een Leaf: ‘kasten’ waar je in kunt wonen. In deze blog vertelt Hidde Proost, commercieel directeur van Startblock, over het fabricageproces van onze ‘kasten van huizen’.

Van huis naar thuis

Bij Startblock geloven we dat wonen meer is dan alleen een dak boven je hoofd hebben. Een huis is pas een thuis als je je veilig en comfortabel voelt. Daarom hebben we een nieuwe benadering van wonen ontwikkeld door fabrieksmatig kant-en-klare woningen te creëren die niet alleen duurzaam en circulair zijn, maar ook flexibel. Niet alleen bouwen we drie verschillende woningtypes – de Roots, Leaf en de Tree – in twee verschillende modellen – het platmodel en het puntmodel –, ook de gevelaankleding is qua vormgeving en beeld flexibel. Er kan geschoven worden met panelen en de keuze voor kleur en materiaal is in overleg te bepalen. De gevel kan oneindig variëren om te voldoen aan welstandseisen. Onze woningen kunnen razendsnel worden geproduceerd en geleverd. Een bijkomend voordeel van fabrieksmatig huizen bouwen is dat eventuele ontwerp- of bouwfouten al in een vroeg stadium uit het productieproces kunnen worden gefilterd.

Een woning in een week

Onze woningen worden volledig fabrieksmatig gebouwd met behulp van een circulaire CLT-houten constructie. Het fabricageproces van onze woningen is efficiënt en innovatief. Na het assembleren van het casco wordt de woning stap voor stap opgebouwd en volledig instapklaar ingericht langs onze assemblagelijn. Dit zorgt ervoor dat we binnen één week een kant-en-klare woning kunnen leveren, daarover schreef ik al eerder een blog. Vervolgens worden de woningen per dieplader naar de woonlocatie gebracht en op de fundering gehesen. Door fabrieksmatig te bouwen en emissieloos te assembleren, beperken we de stikstofuitstoot tot een minimum. Het gebruik van duurzaam CLT-hout uit PEFC-gecertificeerde bossen zorgt niet alleen voor een positieve impact op het milieu, maar draagt ook bij aan een gezonde leefomgeving. Bovendien zijn onze woningen energiezuinig, waardoor bewoners besparen op hun energiekosten.

Geïnspireerd?

Benieuwd wat onze circulaire en energiezuinige woning voor jouw project of woningcorporatie kan betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Geef ons een belletje op 0527 308 100 of mail naar info@startblock.nl. We leren je graag kennen.