Startblock heeft een wereldwijde primeur bereikt. Binderholz heeft vastgelegd dat het Cross-Laminated Timber (CLT) dat wij bij hen afnemen, na de looptijd retour gaat naar de fabriek om een herbestemming te krijgen. Wij zijn – samen met Heijmans – de eerste klant die deelnemen aan dit baanbrekende retourprogramma voor CLT-materiaal. Dit is een duidelijk bewijs dat we onze duurzaamheidsgedachte serieus nemen. In deze blog vertelt Tony Mol, directeur van Startblock, waarom de terugname van CLT aan het einde van het gebruik in Startblock-woningen zo belangrijk is.

Revolutionair duurzaam

Bij Startblock gebruiken we zoveel mogelijk circulaire materialen. Circulariteit is voor ons niet het zoveelste buzz-woord, het is onze realiteit en een van onze bijdragen aan een groenere toekomst. Hergebruik van materialen zorgt immers voor minder afval en heeft een positieve impact op het klimaat. Eind november hebben we bij Startblock een unieke mijlpaal bereikt. We zijn, samen met Heijmans, de eerste klanten van Binderholz die deelnemen aan hun toonaangevende retourprogramma voor CLT-materiaal. Daarmee zetten we een belangrijke stap richting een gesloten kringloop, waar materialen een nieuw leven krijgen na de levensduur van een project. Wie kiest voor een woning van Startblock staat daarmee in de voorhoede van innovatief en duurzaam bouwen.

Over Binderholz

Binderholz is een vooraanstaand bedrijf dat doordachte massief houten oplossingen produceert. De verantwoordelijke manier waarop ze met hout omgaan, van zaailing tot volledige benutting op basis van het zero-waste-principe, garandeert eersteklas houtproducten en verdichte biobrandstoffen. Hun assortiment omvat hout, geprofileerd hout, enkel- en meerlaagse gelamineerde massief houten panelen en gelijmd gelamineerd hout tot Binderholz CLT BBS. Afvalhout van de productie wordt verwerkt tot biobrandstoffen, groene stroom, pallets en geperste palletblokken. In de houtindustrie staat de naam Binder voor traditie en integriteit, gecombineerd met hightech en innovatie.

Gamechanger

Onze overeenkomst voor de retourname van CLT door Binderholz is een echte gamechanger. Als directeur ben ik trots dat wij onze duurzaamheidsbelofte op deze manier opnieuw kracht kunnen bijzetten en verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst.

Een nieuwe kijk op de kosten van circulair bouwen

Tot op heden werden circulaire woningen als relatief duur bestempeld. Als je puur kijkt naar de bijzondere materialen die worden toegepast, lijkt dat misschien ook wel het geval te zijn. Maar in een eerdere blog liet ik al zien dat de businesscase voor circulaire houtbouw veelbelovender is dan je in eerste instantie zou denken. Zeker nu we weten dat het CLT een mooie herbestemming krijgt na einde van het gebruik van een Startblock-woning.

Geïnspireerd?

Benieuwd wat onze circulaire en energiezuinige woning voor jouw project of woningcorporatie kan betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Geef ons een belletje op 0527 308 100 of mail naar info@startblock.nl. We leren je graag kennen.