In ontwikkeling

52 duurzame starterswoningen

Wijk bij Duurstede

Lees verder

52 duurzame starterswoningen

Op 10 juli sloegen wethouder hans Buijtelaar namens de gemeente Wijk bij Duurstede en Jos Sleyfer, directeur-bestuurder van Heuvelrug Wonen de handen ineen om 52 flexwoningen te realiseren op locatie van de voormalige manege ‘Het Kleine Ros.’ De keuze voor het realiseren van de woningen is daarbij gevallen voor Startblock voor het fabriceren, leveren en plaatsen van de flexwoningen.

“Als je samen graag iets wilt, wordt alles makkelijker, leuker en het eindproduct beter”, aldus Jos Sleyfer.”

Heuvelrug Wonen zal de toekomstige flexwoningen plaatsen en vervolgens verhuren op de beschikbaar gestelde gemeentegrond. De gemeente neemt op haar beurt de verantwoordelijkheid voor de aanleg van de openbare ruimte. Wethouder Hans Buijtelaar is trots op de snelheid waarmee deze woningen worden gerealiseerd. “De vraag naar betaalbare woningen is enorm. Ondanks dat er nieuwbouwplannen in ontwikkeling zijn, is de inzet op flexwoningen van groot belang. Het duurt namelijk nog jaren voordat nieuwbouwprojecten zijn voltooid. Deze flexwoningen bieden sneller onderdak aan woningzoekenden. Die kunnen van daaruit op termijn weer doorstromen naar een andere woning. Ze brengen beweging in de woningmarkt die momenteel muurvast zit.”

De woningen dienen als doorstroomwoningen
Het merendeel van de flexwoningen is bestemd voor lokale woningzoekenden, zoals jongeren, starters en spoedzoekers. Het overige deel is bestemd voor vergunninghouders en Oekraïense vluchtelingen die sinds het uitbreken van de oorlog in onze gemeente worden opgevangen, maar hun huidige onderkomen moeten verlaten vanwege een herbestemming van het pand.

Het proces verloopt gestaag en er is al veel werk verricht
Op 3 juli werd de omgevingsvergunning voor de bouw verleend. Met de bijna voltooide sloop van de manege en de geplande bodemsanering in augustus, start het woonrijp maken van het gebied. Dit zal waarschijnlijk tot 15 september duren. Na deze fase wordt de infrastructuur voor water, elektra en internet aangelegd. 

52 duurzame flexwoningen

”Een betaalbaar alternatief voor starters”
Ben je geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in wonen in een Startblock woning? Of wil jij weten welke mogelijkheden Startblock biedt voor jouw (organisatie)? Neem dan contact op.

Neem contact op
Blijf op de hoogte
van onze duurzame ontwikkelingen

Wil je meer weten over Startblock en op de hoogte blijven van ons werk? Laat dan je mailadres achter zodat we je interessante verhalen kunnen sturen.

  • Optimaal woongenot
  • Hoge mate van circulariteit
  • Onderhoudsarm
  • Beperkte CO₂ uitstoot
Hulplijnen