Gerealiseerd

14 duurzame flexwoningen

Staphorst

Lees verder

14 duurzame flexwoningen

Woonstichting VechtHorst heeft 14 Startblock Roots punt model geplaatst in Staphorst. Daarmee zijn zij de eerste woningcorporatie die woningen plaatst in de provincie Overijssel. ‘We zijn ontzettend blij dat we weer 14 nieuwe huizen in Staphorst kunnen verhuren. Dit geeft de woningzoekenden die bij ons staan ingeschreven meer kans op een eigen thuis.’ aldus Robert Waarsing, directeur-bestuurder van Woonstichting VechtHorst.

De woningen zijn geplaatst op de voormalige parkeerplaats aan de Ebbinge Wubbelaan. Bewust is er gekozen voor flexwoningen zodat deze op plekken neergezet kunnen worden waar op dat moment woningen nodig zijn en kunnen staan. De woningen blijven dan ook niet permanent staat aan de Ebbinge Wubbelaan. De vergunning is verleend voor 10 jaar.

Uniek aan dit project is de gevel van biocomposiet. We zoeken voortdurend naar mooie materialen en dit is een product dat helemaal circulair is. Resthout en restmateriaal kunnen terug naar de leveranciers, wat vervolgens weer voor 100% wordt hergebruikt. Zo zorgen we dat de ecologische voetafdruk van de Startblock-woning zeer klein is.

 

14 duurzame flexwoningen

“Het was voor ons een mooie mijlpaal”
Ben je geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in wonen in een Startblock woning? Of wil jij weten welke mogelijkheden Startblock biedt voor jouw (organisatie)? Neem dan contact op.

Neem contact op
Blijf op de hoogte
van onze duurzame ontwikkelingen

Wil je meer weten over Startblock en op de hoogte blijven van ons werk? Laat dan je mailadres achter zodat we je interessante verhalen kunnen sturen.

  • Optimaal woongenot
  • Hoge mate van circulariteit
  • Onderhoudsarm
  • Beperkte CO₂ uitstoot
Hulplijnen