Houten Huis

Houten huis

Bouwen

Lees verder
houten huis

Houten Huis

Een houten huis bouwen is de perfecte manier om te genieten van duurzaam wooncomfort. Houten huizen zijn niet alleen milieuvriendelijk, ze zorgen ook voor een gezonde leefomgeving. Het bouwproces is vrijwel emissievrij, wat de uitstoot van stikstof vermindert. De bouwmaterialen en bouwelementen zijn zeer circulair en duurzaam, waardoor milieuvervuiling wordt beperkt. Bovendien kunnen de grondstoffen oneindig worden hergebruikt, waardoor waarde behoud op lange termijn gewaarborgd is.

Omdat de houten woning zo compact is, neemt het bovendien heel weinig ruimte in. In feite kan een houten huis worden gebouwd in slechts een week! De bouwsnelheid is hoog. Plus, er is een lage CO2 uitstoot – waardoor een houten huis bouwen de perfecte keuze is voor duurzaam wooncomfort. Een houten huis bouwen kosten zijn laag.

Lees meer over onze aanpak

Een houten huis bouwen: Het duurzame wooncomfort

houten huis laten bouwen

Bij het houten huis bouwen moet er zeker van zijn dat het hout dat je gebruikt van goede kwaliteit is en lang meegaat. Een van de beste houtsoorten die je voor dit doel kunt gebruiken is clt hout. Clt hout is gemaakt van samengeperste lagenhout. Daardoor is het uiterst sterk en duurzaam, perfect bij een houten huis bouwen. De compacte houten woning is flexibel en kan op veel plaatsen worden ingepast. En dat alles zonder het woongenot van de bewoners te verminderen, maar veeleer te verhogen door comfort en ervaring.

In feite verhogen houten huizen vaak het comfort en de beleving door hun unieke constructie. En niet te vergeten, ze hebben een relatief lage aankoopprijs, wat ze geschikt maakt voor starterswoningen in het sociale segment. De onderhoudskosten zijn minimaal en daarom ook geschikt voor verhuur. Dit maakt het een interessante optie voor jonge mensen die in hun eigen huis willen wonen of voor wie zijn huis na een aantal jaren wil verhuren.

Voordelen van een houten huis bouwen

 • Snellere bouwtijd
 • Meer betaalbaar
 • Flexibel ontwerp
 • Onderhoudsarm
 • Uniek karakter
 • Uitstekende isolatier
 • Milieuvriendelijk
 • Beperkte CO² uitstoot
 • Hoge mate van circulariteit
 • Optimaal woongenot

Waarom kies je voor een houten bungalow?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen overwegen een houten bungalow te verkiezen boven een traditionele houten woning. Eén reden is dat ze meer toegankelijkheid bieden; met maar één verdieping hoef je je nooit zorgen te maken over traplopen. Een andere reden is dat ze, door hun kleinere afmetingen, vaak minder kosten om te verwarmen dan grotere woningen. Bovendien vervagen de grenzen tussen binnen en buiten in een houten bungalow; elke kamer staat in contact met de tuin, waardoor het ruimtelijker aanvoelt. Een houten bungalow kan zeer voordelig gebouwd worden. Dus als je een houten woning overweegt, denk dan zeker ook eens aan een houten bungalow!

Houten huis bouwen, wat zijn de kosten?

De bouwkosten van houten huizen zijn laag. Het bouwen van een huis is een enorme investering. Niet alleen moet je betalen voor de grond, maar ook de materialen voor je huis zijn tegenwoordig erg duur. Vooral als je een starter bent, zal je het waarschijnlijk moeilijk hebben.

Een kans om je eigen huis te bezitten is nog steeds door een houten huis te laten bouwen. De kosten van een houten huis is zeker lager. Bovendien vergen houten woningen minder onderhoud dan traditionele huizen. Dit bespaart op lange duur meer geld. De kosten van een houten huis variëren naargelang de grootte en de stijl van de houten woning.

Als je op zoek bent naar een gezonde en duurzame woning, overweeg dan een houten huis te laten bouwen.

 

”Een betaalbaar alternatief voor starters”
Blijf op de hoogte
van onze duurzame ontwikkelingen

Wil je meer weten over Startblock en op de hoogte blijven van ons werk? Laat dan je mailadres achter zodat we je interessante verhalen kunnen sturen.

 • Optimaal woongenot
 • Hoge mate van circulariteit
 • Onderhoudsarm
 • Beperkte CO₂ uitstoot
Hulplijnen