Sanne: ‘Als een van de weinige dames ben ik werkzaam in de fabriek van Startblock. Toen ik de houtopleiding deed, heb ik mijn stage gelopen bij Startblock en inmiddels werk ik hier al 1,5 jaar in de vakantieperiodes. Met heel veel plezier!’

‘Die directe communicatie bevalt mij wel!’

‘Ik heb in mijn leven een aantal verschillende dingen gedaan, zo heb ik bijvoorbeeld ook gewerkt in een kledingwinkel. Hier ervaarde ik al snel dat dit niet mijn plek is. Ik werk graag met mijn handen, mag graag knutselen, en ik vind het fijn om in een mannenwereld te werken. Zij zijn over het algemeen direct maar heel toegankelijk. Zeker de mannen bij Startblock. De voormannen kun je altijd aanspreken en zijn altijd bereid om mij dingen aan te leren, dat is ontzettend fijn én het is ook nog eens heel gezellig! Wat ik bij Startblock heel fijn vind is dat de lijnen kort zijn, ook met kantoor. Als ik een vraag heb of er moet op korte termijn iets geregeld worden dan loop ik naar kantoor en wordt het eigenlijk altijd vrijwel direct opgepakt.

‘Ik heb een hekel aan regen en kou’

Bij Startblock werken we de hele dag met een dak boven ons hoofd. Ik heb een ontzettende hekel aan regen en kou. Bij Startblock is het altijd droog en aangenaam op temperatuur. Wat ik heel leuk vind is dat ik bij Startblock allerlei verschillende werkzaamheden mag doen. Zo sta ik de ene dag een trap te monteren en plaats ik de dag erop een keuken. Ook voor dakbedekking en trapleuningen draai ik mijn hand niet om. Ik werk heel nauwkeurig en netjes.

Hoe het kan dat de bouw mij heeft aangetrokken? Ik denk dat ik ben aangestoken door mijn vader. Vroeger al heeft hij mij geleerd hoe ik moet lassen en dat vind ik nog steeds erg leuk. Mijn droom is om later metaaldocent te worden. Om dat te kunnen bewerkstelligen moet ik nog zo’n 8 jaar naar school. Ik vind het heel gaaf dat ik een groot deel van de bouw in de praktijk bij Startblock kan leren!

Heb jij interesse in een baan bij Startblock? Bekijk onze vacatures op onze vacaturepagina.