De Startblock Tree is een compacte, grondgebonden eengezinswoning met een woonoppervlakte van tachtig vierkante meter. Begin dit jaar plaatsten wij vier van deze houten gezinswoningen in Zwammerdam. Bijna compleet verlieten ze de fabriek; omdat het om extreem groot transport gaat, werden de huizen ’s nachts door speciaal transport van Van Wieren Special naar de bouwlocatie gereden. In deze blog vertelt Tony Mol, directeur van Startblock, over dit bijzondere project.

Eerste prefab-eengezinswoning

Begin dit jaar gingen de allereerste Startblock Tree-woningen op transport naar Zwammerdam. Dat betekent dat we een landelijke primeur hebben met een prefab-eengezinswoning. De Startblock Tree is een compacte, grondgebonden eengezinswoning met een woonoppervlakte van tachtig vierkante meter, die maximaal circulair is en optimaal energiezuinig. Dankzij de duurzame materialen biedt de woning een heel natuurlijke leefomgeving met alle comfort van een stenen huis. In totaal beschikt Startblock Tree over drie royale woonlagen. De woning is slim ingedeeld waardoor alle ruimtes optimaal worden benut. Het resultaat hiervan is dat we op een minimale grondoppervlakte meer woningen kunnen plaatsen dan bij reguliere bouw.

Samenwerking met Woonforte

Het succes van de Startblock Roots, ons eerste woningtype waarmee we ons richten op een- en tweepersoonshuishoudens, smaakte naar meer. Woonforte, een woningcorporatie uit Alphen aan den Rijn, benaderde ons met het idee van de prefab-eengezinswoning. Of wij dat ontwikkeltraject samen met hen wilden lopen. Die uitdaging, om een duurzame en compacte woning te ontwikkelen, speciaal voor gezinnen, gingen wij natuurlijk graag aan.

Diverse huistypologieën combineren

Het mooie van het concept is dat de Startblock Tree samen met de Startblock Roots in combinatie geplaatst kan. Dat betekent dat je veel meer in een gemengde ontwikkeling terechtkomt, met diverse huistypologieën. Daarmee verbreden we niet alleen ons aanbod, het maakt ook dat een wijk een interessantere en aantrekkelijkere plek wordt om te wonen. Bovendien wordt een wijk inclusiever doordat er een breder scala aan huizen beschikbaar is voor verschillende gezinnen en individuen.

Geïnspireerd?

Benieuwd wat onze circulaire en energiezuinige woning voor jouw project of woningcorporatie kan betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Geef ons een belletje op 0527 308 100 of mail naar info@startblock.nl. We leren je graag kennen.