We vallen gelijk maar even met de deur in huis; ons eerste circulaire familiehuis is een feit. Een houten (t)huis met drie slaapkamers, een tuin en een berging. Snel, duurzaam en betaalbaar. Ontwikkelt voor een woningcorporatie. Dat is het in een notendop.

En dit smaakt naar zoveel meer. Wij hebben zin om de woningmarkt op te schudden en samen met ontwikkelaars en corporaties concepten te bouwen die staan als een huis. Samen werken aan het terugdringen van het woningtekort, daar geloven wij in.

Wacht. Even terug.

Toen we als Startblock begonnen hebben we ons in eerste instantie gericht op één- en tweepersoonshuishoudens: Startblock Roots. Snel, duurzaam en betaalbaar ijzersterke houten huizen neerzetten, dat was het idee. En nu zijn daar dus de eerste circulaire gezinswoningen bijgekomen.

De vraag van woningcorporatie Woonforte was helder: kunnen jullie voor ons een duurzame, energieneutrale eengezinswoning ontwikkelen? Ons antwoord. Zeker. Dat is wat wij doen. En dus ontwikkelden we een houten eengezinswoning met zoveel mogelijk circulaire materialen: de Startblock Tree. Een duurzaam huis, door ons gebouwd in een fabriek.

De woningen komen in oktober 2022 kant en klaar op een vrachtwagen naar de Hellenbroeckstraat in Zwammerdam. Binnen een paar dagen zijn ze aangesloten op het water- en elektriciteitsnet. En voordat je het weet zitten de nieuwe huurders erin. Sneller bouwen kan niet.

Ben je benieuwd hoe jij als ontwikkelaar in kan spelen op de behoefte in de woningmarkt? Wij gaan graag met je om de tekentafel.