Een uniek woonproject heeft vorm gekregen aan de Meldestraat in Emmeloord. De eerste fase, bestaande uit acht woningen, is afgerond. Algemeen directeur Tony Mol overhandigde vrijdagochtend (15 oktober) de sleutel aan wethouder Marian Uitdewilligen.

Gemeente Noordoostpolder, lokale investeerders en StartBlock hebben de handen in één geslagen om een groep starters de kans te geven op een eigen (t)huis. Betaalbare én complete starterswoningen is een unicum in deze tijd en dat is in Emmeloord mogelijk gemaakt. In totaal worden er in de Meldestraat 16 StartBlock woningen geplaatst.

De woningen hebben drie woonlagen en zijn af-fabriek volledig voorzien van alle installaties, zoals; keukenapparatuur, douchecabine en een toilet. ‘Bij het plaatsen van de woningen op locatie hoefde de woning alleen nog op de fundering geplaatst te worden’ aldus directeur Tony Mol.

StartBlock biedt dé duurzame oplossing voor het groeiende woningtekort’

We hebben in Nederland een groot tekort aan betaalbare woningen. In samenwerking met projectontwikkelaars, gemeentes, corporaties én investeerders willen we zoveel mogelijk een- en tweepersoonshuishoudens voorzien van een woning. Een milieubewuste oplossing voor een groot maatschappelijk probleem.

Plaatsing woningen Meldestraat