Deze week is StartBlock te gast op de Welkom Thuis Week; het congres van de Provincie Zuid-Holland over de woningbouwversnelling. Samen met gedeputeerde Anne Koning heeft directeur Tony Mol van Startblock de woning geplaatst voor de Theaterhangaar2 op voormalig vliegveld Valkenburg. Op dit congres staat de urgentie centraal om meer dan 250.000 zoekende starters te voorzien in hun woonbehoefte.

Startblock beantwoordt met het af-fabriek woningconcept aan het grote tekort. Eén- of tweepersoonshuishoudens worden voorzien van een duurzame, betaalbare woning die plug-en-play uit de fabriek komt. De demonstraties van de afgelopen maanden tonen de urgentie aan dat wet- en regelgeving aangepast dient te worden om de versnelling mogelijk te maken.

‘StartBlock biedt dé duurzame oplossing voor het groeiende woningtekort’

We hebben in Nederland een groot tekort aan kwalitatief betaalbare woningen. De woning voldoet aan het Bouwbesluit, is duurzaam, energiezuinig, circulair en betaalbaar met een prijs van rond de €100.000. De vraag aan woonruimte voor één- en tweepersoonshuishoudens neemt ieder jaar toe. Startblock bouwt volledig in de fabriek; in zes dagen wordt een woning compleet opgeleverd inclusief keuken en badkamer. Na het transport hoeft de woning alleen nog geplaatst te worden op de fundering en gekoppeld te worden aan de nutsvoorziening.

Zo biedt Startblock een milieubewuste én betaalbare oplossing voor een groot maatschappelijk probleem.

StartBlock op de Welkom Thuis Week