Circulariteit

Niet alleen in de constructie, maar ook bij de aankleding en inrichting van de woning is ingezet op een hoge mate van circulariteit. Niet alleen het hout is herbruikbaar. Ook de gevelbekleding en de interieurdelen kunnen opnieuw toegepast worden. Research & Development krijgen bij ons veel aandacht in het streven om op 100% circulariteit uit te komen. Door alleen voor hoogwaardige materialen te kiezen is de woning onderhoudsarm en behoud het materiaal haar waarde. Dit wordt ook vastgelegd in een systeem; Madaster.

 

 

-madaster


Madaster is het kadaster van materialen. Madaster fungeert als bibliotheek van materialen in de gebouwde omgeving: het koppelt de materiaal-identiteit aan de locatie van de woning en legt dit vast in een Materiaalpaspoort. Madaster heeft als doel materialen beschikbaar te houden in alle economische cycli zodat zij niet verloren gaan.


Madaster is een onafhankelijk platform dat voor iedereen toegankelijk is: voor particulieren, bedrijven, overheden en wetenschap. STARTBLOCK is hierbij aangesloten en houdt hiermee inzicht in de beschikbaarheid en herbruikbaarheid van materialen. Door ze te documenteren behouden materialen hun identiteit en gaan ze niet verloren in een afvalstroom.

 

"Het streven is om op 100% circulariteit uit te komen."