90% Circulair

Research & Development krijgen veel aandacht in het streven naar 100% circulariteit. Om de hoogte van circulariteit te meten maken we gebruik van Madaster. Met Madaster kijken we naar de herbruikbaarheid van onze bouwmaterialen. Door de materialen te documenteren, gaan ze niet verloren in de afvalstroom.

Madaster koppelt de materialen aan een locatie en legt dit vast in een materialenpaspoort. Zo weten wij dat de StartBlock woning nu al voor 90% circulair is.

Ontwerp zonder titel (3)
Icoon-2

Natuurbouw

Tijdens het ontwerp is rekening gehouden met de langdurige levensloop van de woning. Dit komt tot uitdrukking in de constructie die geheel is opgebouwd uit CLT-hout. De massief houten elementen komen uit FSC- en PEFC- gecertificeerde bossen. Door te bouwen met natuurelementen wordt het maatschappelijk welzijn vergroot.

Door de inzet van duurzame bouwmaterialen is de StartBlock woning onderhoudsarm. Bouwen op een economisch verantwoorde wijze draagt bij aan het welzijn van mens en dier.

Minder stikstofuitstoot

Geen prefab, geen modulaire bouw, maar een complete woning van de lopende band. Door slim in te zetten op de (logistieke) bouwprocessen wordt de CO2- uitstoot tijdens de bouw van onze woningen verkleint. Daarnaast zorgt het CLT-houten casco ervoor dat een woning in één keer vervoerd kan worden naar locatie.

De StartBlock woning draagt bij aan de oplossing van de stikstofproblematiek doordat het hout CO2 opslaat, in plaats van uitstoot.