Compact wonen met klasse

We ontwikkelden een circulaire en energiezuinige woning voor een bedrag vanaf €95.000,- excl. BTW. Een volledig fabrieksmatig gebouwde, houten woning, met 50 m2 woonoppervlak, een tuin en met dezelfde duurzaamheid als een stenen huis. Een natuurlijke leefomgeving met alle comfort van een gewoon huis. De compacte woning maakt het mogelijk om 8 StartBlock woningen te plaatsen op de plek waar normaliter 4 rij woningen gebouwd worden.  

Het basismodel heeft 2 varianten een puntdak en een plat dak. De gevel van de woning kan oneindig variëren.  

Indeling

Render Keuken_2

Begane grond: koken + wassen

Render Living_2

1e verdieping: woonkamer

Render Slaapkamer ri raam_2

2e verdieping: slaapkamer + douche

Koken + wassen
Op de begane grond is een woonkeuken met ruimte voor een 6-persoons eettafel. Een heerlijke ruimte om gezellig met vrienden te eten of te borrelen. Onder de trap hebben we een inloopkast gerealiseerd, waar een deel van de technische installatie en de wasmachineaansluiting zit. Ook is hier bergruimte voor bijvoorbeeld de stofzuiger.

Woonkamer
Door de positie van de keuken op de begane grond is de ruimte erboven exclusief te gebruiken als woonkamer. De kamer biedt je de mogelijkheid om een comfortabele tv-hoek te creëren, maar ook ruimte te laten voor een bureau of relax-fauteuil. Eventueel zou je deze kamer ook als tweede slaapkamer kunnen gebruiken als vrienden of familie komen logeren. Ook het toilet bevindt zich op deze verdieping.

Slaapkamer + douche
Op de tweede verdieping zijn de slaapkamer, inloopdouche en het wasmeubel gesitueerd. De slaapkamer is ruim genoeg voor een grote kastenwand die tijdens de bouw kan worden geplaatst.

Meer weten over de woning? Vraag de brochure aan.

Wonen in een gezond leefklimaat

StartBlock bouwt, in korte tijd, duurzame én circulaire woningen voor één of tweepersoonshuishoudens. De basis van de woning is een circulaire CLT houten constructie. De gevel, het dak en de kozijnen zijn zeer goed geïsoleerd. Samen met de standaard WTW (warmte terug- win) ventilatie zorgt dit voor een goede luchtkwaliteit. Het warm water ‘on demand’ systeem, in combinatie met zonnepanelen op het dak maakt het mogelijk om energie neutraal te wonen. StartBlock is duurzaam wooncomfort in een gezond leefklimaat.

De fundering

Ook een houten huis heeft een stevig fundament nodig. Anders dan een stenen woning en veel minder ingrijpend, maar zonder meer een essentiële basis. Onze funderingspartner is verantwoordelijk voor de uitvoer van de sondering, eventueel heien en voor het leggen van de betonnen fundering. Afhankelijk van de locatie en de grond bepalen zij de specifieke aanpak. Op sommige plekken in Nederland is heien soms tot twintig meter noodzakelijk, zoals in Noord-Holland. Op de Veluwe ligt de fundering op een stabiele zandlaag. Dit is een van de weinige variabelen van de StartBlock woning.

Productieproces

StartBlock bouwt de woningen in eigen fabriek. Het ruwe CLT-houten casco ontwikkeld zich binnen enkele dagen tot een volledig ingerichte woning, voorzien van keuken, badkamer en toilet. Na het transport hoeft de woning op de plaatsingslocatie alleen nog op de fundering en aan Nutsvoorzieningen gekoppeld te worden. De StartBlock-woning voldoet aan het Bouwbesluit voor permanente woningen en is in de basis identiek aan ieder ander exemplaar. De gevel kan oneindig variëren qua stijl, materiaal- en kleurgebruik.

Ga naar productieproces
Productiehal 1