Cross Laminated Timber

Bij de bouw van de woning wordt de techniek van Cross Laminated Timber (CLT) gehanteerd. Dit is een effectieve bouwmethode waarbij hout kruislings wordt verlijmd. Naast een sterke constructie zorgt dit voor langdurige inzetbaarheid van de materialen.
Het materiaal heeft een sterke isolatiewaarde en voelt daardoor comfortabel aan. Het materiaal zorgt voor een gebruiksklare wandafwerking en heeft natuurlijke uitstraling.

In het ontwerp en de bouw van de STARTBLOCK woning wordt maximaal ingezet op het gebruik circulaire materialen.
 

Isolatie

CLT heeft mede door de diverse lagen de eigenschap goed te isoleren. Dankzij de capaciteit om warmte op te nemen blijft de woning gedurende koude maanden aangenaam aanvoelen. Omgekeerd werkt dit in de zomer ook zo: warmte wordt goed geweerd zodat de woning koel blijft. Desondanks is de voorgevel geïsoleerd met EPS isolatiepanelen en bekleed met steenstrips. Zo voldoet de gevel aan de hoogste eisen van duurzaamheid, isolatie en brandgedrag.


Brandveiligheid

Het toegepaste hout is buitengewoon duurzaam en kan een intensieve vuurbelasting aan.  Afhankelijk van de dikte van de plaatconstructie is er sprake van een brandvertraging van 0,67 - 0,74 mm/min. Dit is volgens de norm EN 13501 berekend en daarmee als zeer veilig aan te merken.
 

  • STARTBLOCK duurzaam bouwen
  • STARTBLOCK hijsen
  • STARTBLOCK schroef
  • STARTBLOCK schroeven